Naar de website van onze sponsor EuroJoe Naar de website van onze sponsor Happy Dog Topbanner van de V.V.D.H.
Onze vereniging |  Disciplines |  Duitse Herder |  Ledenblad |  Multimedia |  Evenementen |  Hond kopen? |  Webwinkel |  Privacy |  Links

Home Onze vereniging Lidmaatschap Lid worden ?

Hoe lid worden?

Lid worden van onze vereniging kan op drie manieren:

  1. GRATIS Kennismaken met onze vereniging.

Alvorens u met onze vereniging te verbinden kan u ook gebruik maken van onze ledenwervingsaktie. Hierbij maakt u gratis kennis met onze vereniging voor een duur van maximaal drie maanden. U ontvangt ons gratis ledenmagazine en u bent voor de duur van dit lidmaatschap gedekt door onze verzekeringen. U heeft echter geen stemrecht binnen de kringgroep waartoe u zich wenst aan te sluiten. Tijdens of na deze inloopperiode van drie maanden kan u lid worden van een kringgroep. Hiervoor zal de kringgroepsecretaris het nodige doen. Natuurlijk kan u tijdens of na deze periode ook kiezen voor een rechtstreekse aansluiting. Om gebruik te maken van onze ledenwervingsaktie maakt u gebruik van dit online formulier.

  1. Lid worden van een kringgroep.

Een kringgroep is een door ons erkende "hondenschool". Hoewel we dit laatste woord nooit gebruiken. Een kringgroep werkt enkel met Duitse Herders en voor de aanwezige instructeurs heeft dit ras dan ook geen geheimen. Een geografisch overzicht van alle kringgroepen in Vlaanderen kan je eveneens op onze website vinden.
Aansluiting bij een kringgroep geldt eveneens als een aansluiting bij de V.V.D.H. Het toegekende lidnummer zal in dit geval beginnen met het kringgroepnummer. Het voordeel van een aansluiting bij een kringgroep is dat men kan gebruik maken van de infrastructuur van de club en kan terugvallen op de aanwezige know-how. Sommige kringgroepen vragen een supplement op het lidgeld om bij te dragen in de dagelijkse werking van de kringgroep. Deze bijdragen verschillen van kringgroep tot kringgroep. Indien u wenst toe te treden tot een kringgroep zal de kringgroepsecretaris de nodige formaliteiten invullen om het lidmaatschap te bekrachtigen. Statutair werd vastgelegd dat nieuwe leden het eerste jaar de titel "Stagelid" krijgen waardoor ze geen stemrecht hebben op de algemene ledenvergadering van de kringgroep. Ze mogen natuurlijk wel aanwezig zijn op deze vergadering.

  1. Rechtstreeks lid worden van de vereniging.

De V.V.D.H. laat toe dat men lid wordt van de vereniging zonder lid te worden van een kringgroep. Men spreekt dan in dit geval van de zogenaamde nul-nul-leden omdat hun lidnummer begint met "00". Als 00-lid ontvangt het hoofdlid eveneens het maandblad "De Duitse Herder", maar kan niet deelnemen aan de belangrijkste africhtingsevenementen. Hiervoor moet men aangesloten zijn bij een kringgroep. Rechtstreeks lid worden kan door online dit formulier in te vullen en na betaling van het verschuldigde lidgeld.©2009 - 2018 : Vlaamse Vereniging voor Duitse Herdershonden