Wandeling

Tijdens dit Weekend van de Duitse Herder richten we ook een wandeling in van 5 en 10 km door de mooie streek van Rijmenam. Jaarlijks organiseert de VVDH verschillende wandelingen voor hun leden en er bestaat zelfs een wandelkaart waar prijzen en/of eretekens aan verbonden zijn mits voldoende deelnames.

Wandelen een gezonde ontspanning? Zeker weten, en als onze Duitse Herder dan ook nog mee mag is het ook voor deze genieten van de wandeling. De wandelsport is dan ook één van de vele disciplines in de V.V.D.H.

Verschillende kringgroepen verspreid over het Vlaamse land organiseren bijna maandelijks een wandeling over een afstand tussen 10 en 15 km. Het tempo, in groep wandelen of alleen, dit alles bepaalt u zelf, waardoor u kans krijgt om van de nog ongekende natuur te genieten, alsook om de bezienswaardigheden van de streek te ontdekken. Men kan ook vrienden/ kennissen met verschillende rassen uitnodigen om mee te wandelen. De honden kunnen dan ook tijdens de wandeling de sociale contacten met andere rassen onderhouden. Natuurlijk zijn er ook tussenstops voorzien om de dorstigen te laven ( zowel hond als geleider).

Voor de fervente wandelaars bestaat er nog de jaarlijkse wandelkaart,waarop elke wandeling die men doet genoteerd word. Na verloop van het wandelseizoen worden dan standaarden uitgereikt op de volgende “Interwandeldag” mits voldoende wandelingen op de wandelkaart.

Op zondag 26 april (Nationale V.V.D.H.-wandeldag) kan u wandelen. Uiteraard mogen ook andere rassen mee wandelen.

Vooraf inschrijven is niet noodzakelijk, u kan ter plaatse op het secretariaat inschrijven.

Op zondag worden ook de wandelstandaarden 2019 uitgereikt.

Ingang: Weynesbaan 

(rechts naast het kerkhof)

2820 Bonheiden

©2009 - 2020: VVDH.BE | Privacy | Realisatie: KMOwebdiensten.be